Project Description

MARIEKE

Vos – Hardonk

Marieke Vos-Hardonk (Weesp, 1979) is getrouwd met een officier van de Koninklijke Marechaussee. Samen hebben zij vier kinderen die 3, 5, 7 en 9 zijn wanneer hij voor een half jaar op uitzending gaat naar Afghanistan. ‘Kamelen op de lijn’, haar eerste boek werd op 1 juni 2016 gepresenteerd tijdens een door White Elephant Publishing georganiseerd symposium met als thema ‘Thuisfront’.

“Ik had er geen idee van hoe het zou zijn wanneer mijn man voor een half jaar op uitzending naar Afghanistan zou gaan. Omdat ik voorafgaand aan die periode graag had willen lezen hoe dat zou zijn en ik daar geen boek over kon vinden, heb ik het zelf geschreven om lotgenoten daarmee te kunnen helpen”, aldus Vos-Hardonk.

“Met een vlotte pen is de schrijfster er feilloos in geslaagd om weer te geven hoe het leven van haarzelf en haar opgroeiende kinderen van 3, 5, 7 en 9 er voor, tijdens en na de uitzending van haar man uitziet. ‘Kamelen op de lijn’ is een ontroerende, maar bij momenten ook humoristische weergave van de gevoelens van haar en de kinderen die zich samen op een bewonderenswaardige wijze door deze periode heen slaan. Gesterkt zelfs. Toch zijn er ook de momenten van angst en verdriet, en vooral het immens grote verlangen naar de grote dag van de hereniging van het gezin. Op het zelfgemaakte aftelwandkleed kruipt dat heerlijke moment tergend langzaam op hen af.

Marieke wordt inmiddels vaak gevraagd voor het houden van lezingen, met name voor militairen en hun thuisfront. Haar boek mocht zich verheugen op een zeer grote belangstelling van de media.

Bestel boek