Project Description

LAURENS

Van Aggelen

Laurens van Aggelen (Arnhem, 1964) publiceert sinds 1988. De afgelopen 32 jaar schreef hij als freelance journalist duizenden artikelen voor meer dan 40 publicaties, waaronder een groot aantal gerenommeerde vak- en publiekstijdschriften van onder meer Elsevier Bedrijfsinformatie, CompuServe AOL (America Online), VNU, Magenta Publishing en de Koninklijke BDU Uitgeverij. Daarnaast schreef hij jarenland voor de economiepagina van NRC Handelsblad.

Als schrijver debuteerde hij in 2006 met het boek ‘Fluitend door het digitale mijnenveld’ waarin hij zijn visie gaf op het gebruik van ICT op de werkvloer. Veel van de inmiddels 23 boeken die hij op zijn naam heeft staan hebben betrekking op de Tweede Wereldoorlog en het herdenken daarvan, militaire geschiedenis en veteranenzorg. Daarnaast is hij co-auteur van zes andere boeken. Voor het boek ‘150 jaar Koninklijk Bronbeek’, kreeg de auteur toegang tot het Koninklijk Huisarchief.

Van Aggelen schreef diverse jubileumboeken en biografieën alsmede het autobiografische boek ‘Oorlogskind in vredestijd’. Voor zijn boeken over Ken Mayhew en Edward Fulmer, beide Ridder der Militaire Willems-Orde, schreef Zijne Majesteit Koning Willem Alexander het voorwoord.

Voor zowel zijn werk als auteur als voor zijn langdurige inzet als vrijwilliger en bestuurslid van diverse organisaties, werd hij in 2016 door Z.M. de Koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.