WHITE ELEPHANT PUBLISHING

De Oorsprong..

In het oude China was een olifant het symbool van kracht en wijsheid. Een West-Afrikaanse stam geloofde zelfs dat mensen van dit dier afstammen. Dat gaat wel erg ver. Maar ook de pygmeeën van het Ituriwoud in Kongo kunnen er wat van. Zij menen dat de olifant de ziel van de overleden voorouders draagt. Vast staat in ieder geval dat de olifant een intelligent en emotioneel dier is. Vergeten doet hij niet snel. Lang kan hij rouwen wanneer een soortgenoot sterft.

Behalve in China wordt de olifant in veel andere Aziatische landen als een bijzonder dier beschouwd. Zo is de olifant volgens de Indiase mythologie heilig, denken bijgelovige Japanners dat een beeldje van een olifant naast het bed ervoor zorgt dat nachtmerries weg zullen blijven en ziet men in de Hindoeïstische godsdienst de olifant als de god van de wijsheid en het geluk.

De olifant en in het bijzonder de witte, heeft vooral in Thailand veel betekenis. Buddha zou zelfs uit een witte olifant geboren zijn. Tot 1910 was de witte olifant bovendien het wapendier van het Koninkrijk Siam, zoals Thailand indertijd werd genoemd. Witte olifanten die aan de koning worden geschonken ziet men als geluksbrengers.

Gelukkig hoef je niet bijgelovig te zijn om een dier dat geassocieerd wordt met kracht, wijsheid, emotie, zuiverheid en geluk als boegbeeld te hebben.

LAURENS

Van Aggelen

Laurens van Aggelen (Arnhem, 1964) is schrijver, columnist, journalist en uitgever. Als freelance journalist heeft hij sinds 1988 duizenden artikelen en columns geschreven voor meer dan 40 publicaties, waaronder een groot aantal gerenommeerde vak- en publiekstijdschriften van o.a. Elsevier Bedrijfsinformatie, America Online, VNU, Magenta Publishing en de Koninklijke BDU Uitgeverij. Daarnaast schreef hij acht jaar lang voor de economiepagina van NRC Handelsblad. In 2005 verscheen zijn eerste boek. In november 2020 zijn 25e. Laurens is tevens actief als bestuurslid van diverse organisaties die zich inzetten voor de zorg, erkenning en waardering voor (oud-)militairen en (tweede generatie) oorlogsgetroffenen. Op 26 april 2016 werd Laurens op grond van zijn verdiensten m.b.t. Defensie en andere terreinen door Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Schrijver
Laurens debuteerde in 2005 als schrijver met het boek ‘Fluitend door het digitale mijnenveld’ waarin hij zijn visie gaf op het gebruik van ICT op de werkvloer. Twee jaar eerder werkte hij mee aan het boek ‘Airborne 60 jaar herdenken’, waarin stil wordt gestaan bij de jaarlijkse herdenkingen van de Slag om Arnhem. De boeken die hij daarna schreef hebben vooral betrekking op de Tweede Wereldoorlog, militaire geschiedenis en veteranenzorg. Voor het boek ‘150 jaar Koninklijk Bronbeek’ kreeg hij toegang tot het Koninklijk Huisarchief. Op 27 augustus 2015 verscheen zijn autobiografische boek ‘Oorlogskind in vredestijd’. Negen van zijn boeken hebben betrekking op de Slag om Arnhem / Operatie Market Garden (september 1944). Ook het schrijven van jubileumboeken en biografieën behoort tot zijn specialiteiten. Zo schreef hij biografieën over luitenant-generaal Ted Meines en de Britse Arnhemveteraan Johnny Peters. Maart 2018 verschenen zijn boeken over twee Ridders Militaire Willems-Orde; Ken Mayhew en Ed Fulmer. Het voorwoord van deze boeken is geschreven door Koning Willem-Alexander.

Columnist en tekstschrijver
Sinds de negentiger jaren publiceert Laurens columns. In diverse tijdschriften zoals het magazine ‘Archipel’ en voor het glossy magazine ‘Oosterbeek beleeft!’. In februari 2020 verschenen een aantal columns van hem in de verzamelbundel ‘Sodeknetter!
Sinds een aantal jaren schrijft hij ook in opdrachten van bedrijven en overheidsinstellingen. Daaronder nieuwsbrieven, persberichten, brochures, advertorials, in-house magazines en content voor websites, maar ook jubileumboeken. Als uitgever zorgt hij er voor dat hij de opdrachtgever daarbij ontzorgt door ook het productieproces hierbij voor zijn rekening te nemen.

Journalist
Als freelance journalist reisde hij in de periode 1998-2009 wekelijks naar het buitenland en interviewde hij in Europa, Amerika en Azië tal van invloedrijke personen uit de wereld van het bedrijfsleven, ICT, politiek, Defensie, publieke veiligheid, film- en televisie.

Uitgever
Sinds 2007 is Laurens succesvol als uitgever van boeken. Bij White Elephant Publishing verschenen sindsdien een groot aantal titels van diverse auteurs. Boeken die door de media veelvuldig en als aanbevelenswaardig werden besproken op tv, radio, kranten en magazines.

Biografie

70 jaar Ome Joop’s Tour (2020)
Airborne Museum Hartenstein (2020)
Sodeknetter! (2020)
75 jaar Stoottroepen (2019)
75 Years Battle of Arnhem (2019)
Oosterbeek op glad ijs (2018)
Van dialoog naar verzoening (2018)
Kenneth George Mayhew – Ridder Militaire Willems-Orde (2018)
Edward Fulmer Simons – Ridder Militaire Willems-Orde (2018)
Canadezen in Arnhem en Oosterbeek (2017)
Gestolde tranen (2016)
Oorlogskind in vredestijd (2015)
25 jaar Veteranen Platform (2014)
Ereplicht (2014)
Van huis en haard (2014)
Ted Meines (2013)
Veteranenzorg sinds 1945 (2013)
Airborne Forever (2013)
150 jaar Koninklijk Bronbeek (2013)
De Nederlandse Rode Baretten (2012)
Twitteren (2010)
Airborne Memorial Service (2009)
Gelukkig in mijn leed (2009)
De Airborne Wandeltocht (2008)
Fluitend door het digitale mijnenveld (2006)

Profiel

Geboren: Arnhem, 1964
Woonplaats: Arnhem
Hobby’s: schrijven, goede boeken lezen, reizen, lange afstand wandelen en fietsen, fotograferen
Favoriete vakantiebestemming: Indonesië
Eigenschappen: temperamentvol, sociaal, loyaal, analytisch, vasthoudend, groot empathisch vermogen, creatief, ambitieus en humoristisch van aard
Levensmotto: “Het moet dus het kan.”
Laatst gelezen boek: Complot in Venezuela
Geluksmomenten: de geur van verse koffie of versgebakken brood, een goed gesprek, een mooie schrijfopdracht, vliegen met een Dakota, een diner met goede vrienden, ochtendnevel.