Marinier vertelt zijn waargebeurde verhaal over overleven in een van ‘s werelds gevaarlijkste sloppenwijken

Arnhem, 18 maart 2021 – Afgelopen zaterdag nam generaal-majoor b.d. Frank van Kappen het eerste exemplaar in ontvangst van het boek ‘Complot in Venezuela’. Special forces marinier Ronald van Leeuwen heeft daarin het bloedstollende verhaal opgetekend over zijn aanhouding, verhoor en ontsnapping nadat hij onterecht werd verdacht werd van spionage en drugssmokkel. Na te zijn vrijgelaten werd hij verraden door zijn ondervragers en uitgeleverd aan criminelen in een sloppenwijk. Met gevaar voor zijn leven en inzet van al zijn militaire vaardigheden en de uitputting nabij, weet hij te overleven én met veel moeite te ontsnappen aan zijn wrede belagers.

In het voorwoord van dit boek schrijft Van Kappen: “Hoe Ronald van Leeuwen tijdens zijn hachelijke en angstige avontuur gebruik wist te maken van al datgene wat hij tijdens zijn opleiding tot marinier had geleerd, is de rode draad die door dit verhaal loopt. Het is dan ook behalve een spannend, ook een leerzaam verhaal.”