Afgelopen donderdag verscheen het boek ‘Airborne Museum Hartenstein. De Renkumse burgemeester Agnes Schaap nam het eerste exemplaar in ontvangst. Aan de hand van verhalen, interviews en talrijke foto’s is daarin door de Arnhemse schrijver Laurens van Aggelen de rijke geschiedenis opgetekend van zowel de villa als het museum zelf dat al sinds 1949 bestaat. “In het boek komen de nodige feiten aan het licht die voor velen onbekend zijn. Dat merkte ik ook tijdens de interviews met degenen die veel van het Airborne Museum afweten. Voor de lezer zal het des te verrassender zijn hier kennis van te nemen”, aldus de auteur.

Voor dit met unieke foto’s rijk ge├»llustreerde fraai gebonden boek is het voorwoord geschreven door zowel Judy Urquhart, dochter van generaal-majoor Urquhart, commandant 1st Airborne Division als Arnhemveteraan en Glider Pilot Frank Ashleigh (95)